Maakoolide lapsed vaimustuvad pilliõppest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albu põhikoolis tegutseb sellest sügisest lausa neli ansamblit. Noori võis mängimas näha ja kuulda teisipäeval Albu noortekeskuse 15. aastapäeval. Järgmised ülesastumised jäävad jõuludesse.
Albu põhikoolis tegutseb sellest sügisest lausa neli ansamblit. Noori võis mängimas näha ja kuulda teisipäeval Albu noortekeskuse 15. aastapäeval. Järgmised ülesastumised jäävad jõuludesse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa väikevaldade, Albu ja Imavere lapsed õpivad usinalt pillimängu. Kui Imaveres alustas sügisest tööd lausa muusikastuudio, siis ligi saja õpilasega Albu põhikoolis harjutab neli noorteansamblit.

Albu põhikooli muusikaõpetaja Kaja Kraav selgitas, et pillimänguarmastus süvenes noortes pärast seda, kui valla eelmine haridusnõunik Anne Roos avatud noortekeskuste projekti abil võimendusega basskitarri ja elektroakustilise kitarri muretses. «Trummikomplekt oli meil juba enne, kolhoosiaja pärandus, selle remontis töökorda omaaegne noorsootöötaja Leho Rohtla,» täpsustas Kraav.

Esimesed ülesastumised on noortel juba selja taga: kooli sügiskontserdil ja teisipäeval Albu noortekeskuse 15. aastapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles