Noored ütlesid tõsistel teemadel sõna sekka

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa osaluskohvik Paide restoranis.
Järvamaa osaluskohvik Paide restoranis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa noorte osaluskohvikus arutles päevakajalistel teemadel 150 noort ja otsustajat, teemad olid tõsised ja päevakajalised.

Järvamaa osaluskohviku peakorraldaja, Järvamaa noortekogu juhatuse liige Carolyn Mets kiitis kohaletulnud noori ja täiskasvanuid: „Oleme juba teist aastat üllatunud, kui paljud noored soovivad nii tõsistel teemadel oma arvamust jagada ja enda teadmisi täiendada ning et meil on nii palju täiskasvanuid, kes on nõus noortega  kaasa rääkima, oma teadmisi jagama, noori kuulama ja loodetavasti noorte arvamusega edasistes otsustes ka arvestama." Mets sõnas, et kuigi kokkuvõtete tegemine on alles pooleli, jäid nad korraldajatena tänavuse osaluskohvikuga väga rahule.

Noored ja täiskasvanud arutlesid teemadel, nagu rändlus, välismaale tööleminek, haridus, valimine ning põlvkondade sidusus.

Oma arusaam oli noorte ka sihikindlusest tuleviku kujundamisel ning põlvkonnast, keda miski ei näi huvitavat.

Osaluskohvikute eesmärk on tuua ühiste teemade ümber kokku väga erineva tausta ja kogemusega noored, noortemeelsed ja otsustajad, et kokku leppida, kuhu tulevikus liikuda soovime.  Järvamaa osaluskohvik koondas päevakajalistel teemadel arutlema  150 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles