Fotokonkursi parimaks osutus pilt Kabala pisitüdrukust

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karmen Kärg/Facebook

Lääne-Viru maavalitsuse ja kaubakeskuse Põhjatäht poolt korraldatud fotokonkursi «Paps ja laps» võitis pilt, kus peal Türi vallas Kabalas elav väike Marta koos oma isaga.

Pildil, mille fotograaf allkirjastas «Issi käed on kõige turvalisemad», on väike tüdruk, kes seisab kindlalt isa käel. Türi vallast Kabalast pärit pisikese Marta jaoks on see leivanumber, millega ta aeg-ajalt inimesi ahhetama on pannud. Marta ema Liina Anvelt ütles, et nende pere on taolise jõu- ja ilunumbriga juba ammu harjunud, sest trikki on harjutatud sellest ajast peale, kui Marta, kes just täna tähistab ka oma 2. sünnipäeva, oli veel päris väike beebi.

Kuigi foto saatis konkursile pereema, kuulutati võitjaks siiski pildi autor portree- ja pulmafotograaf Karmen Kärg. «Pilt on tehtud suvel ühes pulmas, kus käisime,» selgitas Marta ema. Et foto konkursile saata, küsis ta selleks eelnevalt ka fotograafilt luba. Siiski võtsid fotokonkursi korraldajad temaga mõne aja pärast ühendust ning ütlesid, et kuna pildil on fotograafi nimi, kehtivad sellele autoriõigused ning seetõttu peaks pildi autor selle ise konkursile esitama. Ja pühapäeval Rakvere Põhjakeskuses toimunud fotokonkursi tunnustusüritusel käiski auhinda vastu võtmas Karmen Kärg. Pereema Liina sõnul sellest midagi hullu pole, kõige tähtsam on see, et kuigi ta saatis konkursile mõned fototabamused veel, leidis hindajate poolt tunnustust just see mõnusa emotsiooniga pilt, mis ka pere enda lemmik on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles