Modell osaleb reklaamides nüüd koos oma beebiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paidelane Triinu Oraste on aastaid modellitööd teinud ja nüüd emana kaasanud modellindusse ka oma pisitütre Eliise, kes saab peagi üheksakuuseks.
Paidelane Triinu Oraste on aastaid modellitööd teinud ja nüüd emana kaasanud modellindusse ka oma pisitütre Eliise, kes saab peagi üheksakuuseks. Foto: Dmitri Kotjuh

Paidelane Triinu Oraste on modellimaailmas tegutsenud juba aastaid, aga emaks saades on ta kaasanud reklaami ka oma pisitütre Eliise, kes sai esimese modellitööga hakkama viiekuusena.

Kes on märganud teles EMT reklaami, kus ema oma beebit tahvelarvutist tuleva muusika saatel magama kussutab, teadku, et need kaks toredat modelli on pärit Paidest.

Pildistamine kestis kümme tundi

Triinu Oraste on modellimaailmas liikunud aastaid, aga sai selle aasta algul pisitütar Eliise emaks. See pole tal aga takistanud modellinduses tegutsemast, kuid nüüd juba koos tütrega. Suvel, kui Eliise oli viiekuune, oli neil esimene pildistamine ettevõtte Medela tarvis.

Enne beebiga pildistamist Orastel suuri hirme polnud. Ainus, mis häiris, oli see, et pisitütar lutipudelist ei joo, aga pildistamisel oli seda tarvis teha. «Püüdsime seda enne kodus harjutada. Natuke pabistasin selle pärast, et äkki Eliise nutab terve päeva võttekohas ja siis me ei saa mitte midagi tehtud, aga seda ei saagi ju ette teada,» lausub Oraste.

Ema kiidab, et pisitütar oli esimesel modellitööl väga tubli ja pidas kenasti vastu. Hoolimata sellest, et fotoseanss kestis kümme tundi. «Vahepeal tahtis Eliise süüa ja magada, aga meil oligi tarvis fotot, kus ta just hakkaks süles magama jääma, nii et laulsin talle ja saime foto,» lausub Oraste.

Sellesse projekti sattus Triinu Oraste toreda juhuse tõttu, kus võhivõõras tal kandideerida soovitas. Türil oli suvel kohvikute päev, kus üks naine müüs kohvikus oma ehteid. Oraste istus oma abikaasa ja lapsega kohvikus. «Ehtemüüja näitas meile Facebookist, et üks fotograaf otsib ühele pildistamisele perekonda ja et meie oleme nii ilus perekond, peaksime kandideerima,» meenutab ta.

Koju jõudnud, jäi see tähelepanek Orastet kummitama ja ta otsustas kandideerida. Esialgu pidi ka abikaasa pildistamisseansile tulema, kuid hiljem otsustas klient siiski, et soovib pildile pereisa mängima tõmmumat tumedajuukselist meesterahvast.

Olles juba kord reklaamiagentuuri hingekirja sattunud, tuli peagi Orastele pakkumine osaleda EMT reklaamklipis. Selle tööga said nad hakkama vaid kolme tunniga. «See oli tahvelarvuti reklaam, kus pidime õhtusel ajal Eliisega natuke mängima, siis panin talle tahvlist muusika mängima ja ta jäi mu süles magama,» selgitab  Oraste. Selleks ajaks oli Eliise seitsmekuune.

Varem polnud Triinu Oraste otseselt ühtki reklaamklippi teinud. «Jaapanis olen pidanud otse-eetris šopingu kanalis näitama rõivaid ja ehteid, seega natuke pabistasin küll, kuidas hakkama saan, kas oskan näidelda, kui täpselt pean kava jälgima,» lausub ta.

Võttepaik oli ühes eramajas. Esmalt tehti Orastele meik ja soeng ning asutigi filmima. «Esimene klipp, kus kõnnin Eliisega – seda tegime paar korda läbi ja nii läksimegi sammhaaval edasi,» selgitab ta.

Enim aega kulus kolmesekundise klipi saamiseks, kus Eliise pidi hakkama ema süles magama jääma. «Ta jäi isegi magama ja kõik oli väga hästi, aga siis helises väga kõvasti kellegi telefon ja Eliisel olid kohe plaksti silmad lahti, ta ärkas uuesti üles ega tahtnud enam paigal püsida,» meenutab Oraste.

Modellimaailmaga tegi Triinu Oraste tutvust 14aastaselt, kui Baltic Modelsi agentuur avastas ta ühelt Tallinna lauluväljakul olnud festivalilt.

Esimene välisreis Jaapanisse oli Orastel 15aastasena. Aasta pärast läks ta kaheks kuuks Taisse modellitööd tegema. «Nii noorena ei saanud ma alguses modellimaailmale üldse pihta, oli väga hea kool, et mõista, mis selles modellinduses toimub,» ütleb ta.

Oraste meelest tunduvad praegusel ajal sellises vanuses noored palju täiskasvanulikumad. «Mina tundsin end sel ajal alles lapsena,» märgib ta.

Modellielu jäi aastateks katki, kui Orastel avanes võimalus pärast Paide ühisgümnaasiumi kümnenda klassi lõppu minna õppima Taisse Bangkokki, kus ta lõpetas keskkooli. «Alguses oli raske, kultuur oli nii võõras ja tahtsin koju tagasi, aga lõpuks hakkas meeldima. Kokkuvõttes andis see mulle tohutult palju juurde ja julgustas mind rohkem maailma avastama,» lausub ta.

Tagasi Eestisse tulles läks Oraste psühholoogiat õppima. Alles pärast ülikooli lõpetamist, 21aastasena otsustas ta jälle modellitööle pühenduda. «Tundsin, et olen veel liiga noor, et minna psühholoogina tööle, tahtsin veel maailma avastada ja leidsin omale uue agentuuri, kelle kaudu läksin Jaapanisse,» selgitab ta.

Modellindusse naastes tundis Triinu Oraste, et on teiste kõrval kuidagi liiga vana. «Algus oli konarlik ja mul oli liiga vähe eneseusku, teised olid ju 14aastaselt alustades ja 21aastaseks saades saanud seitse aastat kogemusi, aga minul oli selleks hetkeks väga vähe kogemusi,» ütleb ta.

Jaapanis Osakas veetis Oraste kolm kuud, kuid ei teeninud sentigi. Agentuur maksis kinni reisi ja elamiskulud, kuid tööotsi ei suutnud Oraste leida. Küll kogunes kogemusi kuhjaga.

Järgmised kolm kuud veetis ta Hiinas Shanghais sama skeemi järgi.

Oraste küll kahtles endas, kuid ei andnud alla. Tokyosse jõudes hakkas tal lõpuks hästi minema ja õnnestus hakata ka teenima. Neli aastat tegutses ta aktiivselt modellina ja tegi töid näiteks Marimekkole, Furlale, Jaapani tootemargile Comme des Garcons.

Oraste on pigem kataloogi- ja fotomodell. Kõrgmoelavale ta ei jõudnud, sest sõude tarvis jääb tema 172sentimeetrisest pikkusest väheseks.

Usaldus on oluline

Et väga noorena tehtud välisreisid andsid tema elule palju juurde, on Triinu Oraste seda meelt, et lubaks ka oma tütre sellises vanuses üksi maailma. «Olen saanud sellest nii palju head ja need kogemused on mind kasvatanud, aga lapse ja vanema suhtes peab olema suur usaldus, sest väga lihtne on noorukina kalduda ka modellimaailmas halvale teele,» ütleb Oraste. «Nägin paljusid puberteediealisi, kes juba suitsetasid ja käisid ööklubides.»

Juhul kui Eliisest peaks kasvama sobivate mõõtudega tütarlaps, ei keelaks Triinu Oraste talle modellimaailmaga tutvumist, kui tütar peaks soovi avaldama, kuid teadlikult teda selle poole ei suunaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles