Türi vald jäi Saaremaal asuvast pärandmaast ilma

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa.
Saaremaa. Foto: Internet

Türi vallavalitsus sai kevadel teada, et võib saada 14 aastat tagasi Türi vallas Tännassilma külas surnud Ilmar Pusilt päranduseks Saaremaal mere ääres asuva 40 hektari suuruse kinnistu.

Pärast seda, kui kevadel kirjutasid sellest Saarte Hääl ja Järva Teataja, ilmusid välja ammu surnud mehe pärijad.

Lääne-Saare infotöötaja Merike Lipu ütles Saarte Häälele, et pärimine on nüüdseks lõppenud ja pärija on eraisik, mitte mõni omavalitsus.

Sama kinnitas ka pärandiga seotud toiminguid teinud notar Marika Leis, kes ütles, et pärimistunnistus on tõepoolest väljastatud, kuid enamat ta lisada ei saanud.

Türi vallavalitsuse majandusosakonna juhataja Urmas Kupp käis kevadel Saaremaal maatükiga tutvumas. «Täiesti tavaline Saaremaa ranniku ala, kus kasvavad kadakad ja karjatatakse loomi,» sõnas ta toona .

Kupp selgitas aprillis, et kui vald pärib tükikese Saaremaad, siis see on vallavolikogu otsustada, mida sellega teha, kuid ta ei usu, et vald seda kuidagi kasutama hakkab, vaid peab tõenäolisemaks, et kinnistu müüakse maha.

Ajaleht Saarte Hääl kirjutas, et kõnealuse maatüki väärtus võib olla 50 000 eurot.

Pärandi saamine pole omavalitsustele midagi uut. Möödunud aasta lõpus laekus Paide linna eelarvesse 9000 eurot ühe Soo tänava korteri müügist. Selle korteri sai linn eakalt, kes läks pansionaati elama.

Omavalitsus ei pea pärandiks saadud raha kasutama igapäevakulutusteks, vaid sellest võib luua fondi, millest on võimalik aastaid stipendiumi maksta.

Nii on tehtud Paide linnas tuntud maleõpetaja Hillar Hanssoo pärandusega. Hanssoo pärandist makstakse iga aasta 24. veebruaril stipendiume linna andekatele õpilastele. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles