Elektri tootmine sai Paides hoo sisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Üleeile tähistati Paides Pogi elektri- ja küttejaama töö algust. Jaam varustab linna elanikke ja ettevõtteid soojusega 2013. aastast, elekter jõuab võrku käesoleva aasta algusest.

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter ütles, et Pogi elektri- ja küttejaam suudab aastas toota ligi 75 protsenti kogu linnale vajalikust soojusenergiast kohalikust biokütusest, samuti katab jaamas aastas toodetava elektri hulk keskmiselt viiendiku Paide elektritarbimisest.

Eesti Energia taastuvenergia ja väikekoostootmise juht Innar Kaasik sõnas, et Paide jaama häälestus on kujunenud küll pikemaks protsessiks, kui esialgu plaaniti, kuid seda tuleb keerukamate süsteemide puhul ikka ette. «Praegusele kütteperioodile oleme siiski vastu läinud koostootmisjaamaga, mis suudab pakkuda üht konkurentsivõimelisemat soojahinda Eestis, kasutades seejuures kütuse kahekordselt ära – tootes samal ajal sooja ja elektrit,» lausus Kaasik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles