Leivakonkursi tähtaeg on pühapäeval

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Leiburi poolt välja kuulutatud koduleibade konkursi “Leiburi Leivategu” tähtaeg on sel pühapäeval. Tänavu otsitakse parimat peenleiba.

Neljandat korda “Leiburi Leivategu” konkurssi korraldav Leibur soovib lisaks rukki- ja seemneleibadele täiendada oma sortimenti ka koduküpsetatud peenleivaga.

“Leiburi Leivategu” konkursil osalemiseks tuleb küpsetada oma koduse retsepti järgi maitsev peenleib, teha sellest isuäratav pilt (nii tervest leivast kui leivaviilust) ning saata retsept ja pildid aadressile leibur@leibur.ee.  

Retseptis peab ära näitama kõik kasutatud toiduained, nende kogused ning infot selle kohta, kui palju antud tainakogusest valmis leiba välja tuleb (kg). Retseptis peaks olema selgelt ära kirjeldatud valmistamisprotsess ning lisatud küpsemisaeg ja küpsemiseks vajalikud temperatuurid. Retsept peaks sisaldama jahu keetu ning ei tohi sisaldada tugevaid allergeene (muna, piim, soja, mesi, pähklid).

«Peenleiba valmistatakse peenemast rukkijahust – rukkipüülijahust ning sobilikust kogusest nisujahust. Lisandina võib kasutada köömneid, linaseemneid vms. Peenleiva valmistamisel on oluliseks leiva tegemisprotsessi osaks keedu valmistamine ja selle kääritamine,” kirjeldas peenleiva küpsetamise eripära Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka. 

Konkursi „Leiburi Leivategu 2015“ võitjat premeeritakse 1500 euroga, võiduleib võetakse tööstuslikuks tootmiseks kohandatult Leiburi sortimenti ning uus toode ilmub Eesti poelettidele uue aasta alguses. Võiduleiva autor saab kaasa rääkida nii leiva nime välja mõtlemisel, pakendi kujunduse loomisel kui ka oma retsepti tööstuslikuks tootmiseks kohandamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles