Keedukreemiga Põhjakale kinnitatud Napoleon

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siidine keedukreem valmib naabrimees Urmase lehmade piimast ja kodukanade munadest. Maitset lisavad ehtsad vanillikaunad, mis hiljem välja kurnatakse.
Siidine keedukreem valmib naabrimees Urmase lehmade piimast ja kodukanade munadest. Maitset lisavad ehtsad vanillikaunad, mis hiljem välja kurnatakse. Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti restoranide tippu kuuluvas Põhjaka mõisas on klientide lemmikuks kujunenud Napoleoni kook. Juhuse tõttu kuulsaks saanud kook valmib kokk Joel Kannimäe vanaema retsepti järgi.

Põhjaka mõisa koka Joel Kannimäe vanaema valmistas Napoleoni kooki väga erilistel puhkudel. Retsepti jagas ta lapselapsega, kellele kook lihtsalt väga maitses. «Mõnevõrra olen seda muutnud ja kreem on siidisem kui vanaemal, aga maitse on sama,» lisab Kannimäe.

Napoleoni kook oli menüüs ka 2010. aasta 2. juunil, kui kokad mõisas restorani avasid. Kiire juuni ja juuli tõi küll pisikese pausi, aga et kelner Silver Elvest käis peale nagu uni, et Joel Kannimäe Napoleoni teeks, otsustasid kokad juuli alguses koogi menüüsse tagasi panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles