Paide koostootmisjaam alustas püsivalt tööd

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistatakse Paides Pogi koostootmisjaama  töö algust. Kaheksa miljonit eurot maksnud jaam toodab elektrit ja soojust praegu püsivas režiimis. Eesti Energia enamusosalusega Paide Pogi koostootmisjaam varustab linna elanikke ja ettevõtteid soojusega 2013. aastast, elekter jõuab võrku käesoleva aasta algusest.

Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutteri ütlust mööda tähendab Paide koostootmisjaama püsiv töötamine seda, et on põhjust rõõmustada uue sooja ja elektri tootja üle. „Paide Pogi koostootmisjaam suudab aastas toota ligikaudu 75 protsenti kogu linnale vajalikust soojusenergiast kohalikust biokütusest, samuti katab jaamas aastas toodetava elektri hulk keskmiselt viiendiku Paide elektritarbimisest,“ selgitas Sutter. „Et Eesti on võtnud suuna suuremahuliseks taastuvenergialahenduste kasutuselevõtuks, on siin ka Paide biomassi kasutaval soojuse ja elektri koostootmisjaamal selgelt oma roll täita.”

Hando Sutteri hinnangul on Paide hea näide ka elektrienergia hajutatud ja keskkonnahoidlikust tootmisest. “Hajutatud tootmisega vähenevad võrgukaod, energiasõltumatus suureneb ning lisaks energiasektoris loodud töökohtadele saavad tööd ka metsandussektori inimesed. Vähem tähtis ei ole see, et anname elektrit ja sooja koos tootes kodumaisele puidule Eestis kohapeal suurema lisandväärtuse. Kogu elektrijaamas kasutatav hakkepuit on eestimaine,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles