Järvamaa aasta isa sammub elukutselise päästja teed

Kuido Saarpuu
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järva maavanem Alo Aasma ja Naiskodukaitse Järva ringkonna esinaine Kirsika Ilmjärv andsid täna Paide Päästekomando pealikule Valeri Ivanovile teada, et ta on võitnud konkursi „Järvamaa aasta isa 2015“ ja kutsusid teda koos perega auhinnaks olevat sepisgloobust isadepäeval Paide spordihallis toimuvale liikumis-ja tervisepäevale vastu võtma.

Alo Aasma ütles, et konkursikomisjonil oli otsust teha raske, sest konkursile oli esitatud kümme väga tugevat kandidaati. „Žüriisse kuulunud kaitseliidu, naiskodukaitse, maavalitsuse, omavalitsusliidu ja varasemate aasta ema tiitli pälvinute töö oli tõepoolest keeruline, sest tiitlit väärinud kandidaate oli palju ning nad olid ka väga erineva taustaga. Aasta isaks valitud Valeri Ivanovil on kolm poega, kellest kahest on isa eeskujul saanud kutselised päästjad.  See näitab, et ta on olnud oma lastele suureks eeskujuks. Valeri Ivanov on ka ühiskondlikult aktiivne mees osaledes juba aastaid Paide linna volikogu töös ning professionaalse päästjana on ta väljas nii õnnetuste likvideerimisel kui ka erinevatel ettevõtmistel päästetöö ja -tehnika demonstreerimisel ning tutvustamisel. Valeri juhindub oma tegemistes alati õiglustundest ning motost "nõrgemale liiga ei tehta". Oma lastest on ta kasvatanud head isad, kodanikud ja mehed,“ ütles maavanem.

„Igal kodul on oma nägu. Pere väärtushinnangud peegeldavad inimesi, kes seal elavad ja nende harjumusi. Valeril on armastav ja toetav abikaasa Tanja, kellega koos on nad rajanud kodu just oma nägu. Suurt rõõmu teevad kõik teised pereliikmed:  tublid pojad Vadim, Pavel, Igor, nende elukaaslased ja  viis väga toredat lapselast, kes ütlevad, et nende vanaisa ja isa on nendega nii mures, kui rõõmus. Ta tunneb huvi lapselaste tervise, huvialade ja kõikide tegemiste vastu ja ei pea paljuks veeta ühiselt aega. Koos rajatud kodu ja tugevad, hoolivad peresuhted on kahtlemata Valeri ja Tanja suure ühise töö tulemus,“ ütles Naiskodukaitse Järva ringkonna esinaine Kirsika Ilmjärv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles