Tänasest saab kandideerida keskkonnateo tiitlile

Kuido Saarpuu
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi ja linnud Türi vallas Saareotsa külas.
Lumi ja linnud Türi vallas Saareotsa külas. Foto: Pille Marrandi

Täna algab aasta keskkonnateo ja aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte konkurss, kuhu on oodatud eraisikuid, ettevõtteid ja organisatsioone, kes on viimasel aastal aidanud oma tegudega kaasa elukeskkonna parendamisele.

Konkursi eesmärk on tunnustada neid, kes on oma tegude ja ettevõtmistega kõige rohkem panustanud keskkonna heaks, leidnud uudse lahenduse mõnele keskkonnaprobleemile või sidunud majanduse kasvatamise keskkonnahoiuga.

Keskkonnaminister Marko Pomerantsi selgitusel aitab konkurss tunnustada häid tegusid ja tublisid ettevõtteid ning motiveerib teisi samuti keskkonna heaks tegutsema. „Ressursside piiratuse valguses on ettevõtete üha suurem keskkonnateadlikkus ja -sõbralikkus väga oluline aspekt,“ ütles Pomerants. „Häid keskkonnategusid võiks alati rohkem olla, sest üks tore projekt sel aastal võib järgmisel aastal tähendada veel nelja lisandumist.“

Keskkonnasõbralike ettevõtete tunnustamisel selgitatakse võitjad välja kolmes alamkategoorias (keskkonnajuhtimise, keskkonnasõbraliku toote ja/või teenuse pakkumise ning keskkonnasõbraliku tehnoloogilise protsessi juurutamise) ning antakse välja ka üldvõitja preemia. Üldvõitja auhind on Keskkonnainvesteeringute Keskuse väljapandud kuni 35 000 euro suurune preemia, mille toel saab välja valida keskkonnatulemuslikkuse või enesetäienduseks auhinna.

Lisaks saavad kõik võitjad tunnustuse ning õiguse kasutada keskkonnamärgist oma infomaterjalidel ja oma teenuste või toodete reklaamimisel. Ühtlasi kaasneb võitjatele ja tunnustatutele võimalus pääseda üleeuroopalisele keskkonnakonkursile.

Eelmisel aastal pälvis aasta keskkonnasõbraliku e tiitli AS Estonian Cell, kelle ressursisäästlik lahendus toota heitveest biogaasi järgib säästva arengu põhimõtteid.

Aasta keskkonnateo preemia läks jagamisele MTÜ Eesti Ornitoloogiaühingu ning SA Things vahel. Neist esimesele tõi võidu jäälinnuaasta. Algatuse eesmärk oli tutvustada jäälindu kui Eesti üht kauneimat lindu, täiendada teadmisi selle kaitsealuse liigi leviku, arvukuse ja elupaigavaliku kohta ning tõhustada tema kaitse korraldamist.

Sihtasutust Things tunnustati kuhuviia.ee rakenduse eest, mis aitab inimestele jäätmetest lihtsamalt vabaneda.

Täpsem teavet konkursi kohta on leiab veebis www.keskkonnatunnustused.ee ning ka Facebookis lehel Keskkonnatunnustused. Veebilehel saab täita ka osalemisankeeti.

Keskkonnateo kategoorias on ankeetide esitamise viimane päev 1. detsember ja keskkonnasõbraliku ettevõtte kategoorias 8. jaanuar 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles