Nädalavahetus alarmib Järvamaa mundrikandjaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel on Lääne- ja Ida-Viirumaa, Jõgeva- ja Järvamaa jõustruktuuride koostööõppus, mille eesmärk on harjutada riigi jõustruktuuride koostööd.

Kaitseliidu Järva maleva pealik kolonelleitnant Arvi Niglas ütles, et nädalavahetusel leiab aset sisekaitseline õppus «Kilp», kus kaitseliitlaste üks ülesanne on tavapärasemast kriitilisemates olukordades toetada teisi jõustruktuure ja tagada enda valvatavate objektide julgeolek.

See tähendab, et reedest pühapäevani on maakonnas liikvel tavapärasest rohkem mundrikandjaid. Aktiivsemat tegevust võib märgata Türi linnas, Väätsa vallas Lõõla kandis ja Järva-Jaani vallas ning Koerus. «Sõjalisele poolele rõhume sel õppusel vähem. Legendi järgi on rahuaeg, kuid õhus on kriisiohu ilminguid,» selgitas Niglas. «Põhimõtteliselt on tegemist esimese peaaegu tervet maakonda hõlmava õppusega, kuhu on kaasatud erinevad jõustruktuurid ning harjutatakse juhtimis- ja sidevõimekust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles