Vabatahtlikud õppisid inimesi autost välja lõikama

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Jaani vabatahtlikud päästjad omandasid teadmised ja oskused, kuidas liiklusavariide korral tegutseda. Koolituse läbimisega kaasnes ka uuemat varustust. Pildil näitavad seda Vello Virks (paremal) ja Valdo Pedius.
Järva-Jaani vabatahtlikud päästjad omandasid teadmised ja oskused, kuidas liiklusavariide korral tegutseda. Koolituse läbimisega kaasnes ka uuemat varustust. Pildil näitavad seda Vello Virks (paremal) ja Valdo Pedius. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui praegu võivad vabatahtlikud päästjad osutada kannatanutele esmaabi ja anda häirekeskusele olukorrast ülevaate, siis uuest aastast on Järva-Jaani komandol varustust ja teadmisi ka iseseisvalt tegutseda.

See tähendab, et vabatahtlikud päästjad oskavad ja võivad inimesi autodest välja lõigata, kõrvaldada tekkinud kütusereostust või autosid kraavist välja tõmmata.

Järva-Jaanis koolitusel osales üheksa vabatahtlikku. Vabatahtlike komando liige Tuve Kärner kinnitas, et neli huvilist olnuks rohkemgi, paraku langes koolitus kokku kiire tööajaga põldudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles