Nädalavahetus alarmeerib hulga Järvamaa mundrikandjad

Kuido Saarpuu
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Nädalavahetusel toimub neljas maakonnas (Lääne- ja Ida-Viirumaa, Jõgeva- ja Järvamaa) jõustruktuuride koostööõppus.

Õppuse põhieesmärk on harjutada riigi jõustruktuuride koostööd. Kaitseliidu Järva maleva pealik kolonelleitnant Arvi Niglas ütles, et neile toimub nädalavahetusel sisekaitseline õppus «Kilp», kus kaitseliitlaste üheks ülesandeks on tavapärasemast kriitilisemates olukordades teiste jõustruktuuride toetamine ja teise ülesandena tagatakse enda poolt valvatavate objektide julgeolek."

See tähendab, et reedest pühapäevani maakonnas liikvel tavapärasest rohkem mundrikandjaid. Aktiivsemat tegevust võib märgata Türi linnas, Väätsa vallas Lõõla kandis ja Järva-Jaani vallas ning Koerus. «Sõjalisele poolele rõhume sel õppusel vähem. Legendi järgi on rahuaeg, kuid õhus on kriisiohu ilmingud,» selgitas Niglas. «Põhimõtteliselt on tegemist esimese peaaegu tervet maakonda hõlmava õppusega, kuhu on kaasatud erinevad jõustruktuurid ja harjutatakse juhtimis- ning sidevõimekust.»

Arvi Niglas ootas kohalikelt elanikelt õppustealal toimuva suhtes mõistvat suhtumist. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles