Euroste korteritega maja sai portsu aknaid ette

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Rohkem kui kaks aastat tagasi tulid Roosna-Alliku vallas Viisu külas müüki korterid hinnaga üks euro. Esialgu lootsid kärsitumad 2013. aasta talveks sisse kolida. Sellest pole siiani asja saanud, kuid lootus jääb.

Korteriühistu juhatuse esimees Mai Assak-Lehtmets selgitas, et vald omalt poolt on vahetanud trepikoja aknad ja ühistu paigaldanud keldriaknad. «Ühistus on õnneks olemas paar tublit remondimeest. Nende trepikojas on ka uus välisuks ees, teise trepikoja uks ootab veel paigaldamist,» lausus ta.

Assak-Lehtmets märkis veel, et majja tuleb veetoru, kuid korterite veetorustiku taastamine seisab kahe asja taga. «Esiteks on oluline, et kõigile korteritele saaksid uued aknad ette, et torustik talvel ära ei külmuks. Teine probleem on, et mõni korteriomanik ei ole oma kohustusi ühistu ees õigel ajal täitnud. Üks korter läheb lähiajal kohtutäituri kaudu oksjonile. Nüüd pole hind enam üks euro, vaid kakssada eurot,» selgitas ta.

Assak-Lehtmets sõnas, et majas on veel palju töid teha, aga selle eeldus on raha. «Oleme otsustanud koguda remondiraha vähehaaval, sest inimestel kulub ka elamisele oma senises elukohas. Lisaks peab ju oma korterit remontima igaüks ise,» lausus ta.

Roosna-Alliku vallavanem Peeter Saldre oli kindel, et kui mitte tänavu, siis vähehaaval jõuavad inimesed korteris tööjärjega sinnamaale, et võivad hakata sisse kolima. «Hetkeseis on selline, et inimesed lahendavad remondiasju erineva kiirusega,» lisas ta.

Kuigi asjad on viibinud, on Saldre seda meelt, et varem või hiljem tuleb ka sellesse kortermajja elu, mingu selleks aasta või neli aastat.

Saldre märkis, et on olnud ka inimesi väljastpoolt, kes on tundnud huvi Viisu kortermajja korteri vastu. «Küll lootsin, et see juhtub varem,» ütles ta. «Eks siin ole erinevaid põhjusi. Tuleb vaadata ka nende inimeste otsa, kes ühistegevust pidurdavad.»

Korteriühistu juhatuse esimees Mai Assak-Lehtmets lootis, et kõik korterid leiavad omaniku, kes on valmis remondile raha kulutama.

Ühel inimesel ongi juba remont tehtud ja õhksoojuspump ostetud, et kütta korterit elektriga seni, kuni maja ühiselt küttesüsteemi taastab.

Sellesama esimesel korrusel asuva korteri omanik on kanalisatsioonitorustiku asjus ühendust võtnud ka vallavanem Peeter Saldrega. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles