Tules kodu kaotanutel siht silme ees: uus maja kerkib kindlasti

Kuido Saarpuu
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loetud tundidega muutis punane kukk Türi vallas Änari külas ühe elumaja ahervaremeiks. Heade inimestega püüab perekond Ehamäe taas jalule tõusta. Kindel on, et kodukanti nad ei jäta, seda kasvõi loomade pärast.
Loetud tundidega muutis punane kukk Türi vallas Änari külas ühe elumaja ahervaremeiks. Heade inimestega püüab perekond Ehamäe taas jalule tõusta. Kindel on, et kodukanti nad ei jäta, seda kasvõi loomade pärast. Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Juulikuu alguses, pühapäeva varahommikul said päästjad väljakutse Türi valda Änari külla, kus põlema oli läinud elumaja. Renoveerimisjärgus eramust sai paari tunniga täielik ahervare.

Majaperemees Jaanus Ehamäe ütles, et talvel nad lageda taeva all elama ei pea. «Minul on tänu tuttavatele ajutine elukoht Änaris ja vanematel Türi linnas,» avaldas ta.

Ehamäel on kindel plaan, et põlenud maja asemele saab järgmisel või ülejärgmisel aastal ehitatud uus maja. «Plaan on kindel, kuid kõik see tegemine võtab aega,» nentis ta. «Koristustöid endiselt jätkub. Nii kaua majajäänused pole kõik koristatud, ei saa rääkida ka mingist taastumisest. Ema ja teised ei taha majavaremetes sees käia siiamaani.»

Abivalmis inimesed on põlengujärgsetel nädalatel Ehamäe pere toetanud nii riiete, mööbli kui rahaga. «Toetatud on nii, kuidas keegi sai, kas 5 või 200 euro kaupa,» täpsustas ta. «Igasugune abi on abi.»

Kodukohta Ehamäed ei jäta. Maja on küll põlenud, kuid talukoht, oma kõrvalhoonete, tehnika ja loomadega, vajab igapäevast toimetajat.

TOETA

Toetamaks perekonda esmatarvilike asjade soetamist (ravimid, rõivad, dokumendid, igapäevaeluks vajalikud esemed) toetas ka Türi vald perekonda 2015. aasta eelarve reservfondist 6000 euroga.

Kel on võimalik rahaliselt toetada, siis annetusi oodatakse pangakontole EE612200001102542999 Jaanus Ehamäe nimele. Annetada võib ka ehitusmaterjali, sel juhul võib helistada telefonil 5661 1037 või kirjutada jaanus706@hot.ee.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles