Roosna-Alliku seakasvatusettevõte pääses karantiinist

Kuido Saarpuu
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa seafarmi jõudis katk.Pilt on illustratiivne.
Järvamaa seafarmi jõudis katk.Pilt on illustratiivne. Foto: Tiit Reinberg

Eile lõpetas Järva maavanem Alo Aasma Järvamaal Roosna-Alliku vallas Valasti külas asuvas Mahetooted OÜ-le kuuluvas seakasvatusettevõttes karantiini ja tunnistas kehtetuks seal seni kehtinud kitsendused.

Lähtudes Veterinaar- ja Toiduameti Järvamaa Veterinaarkeskuse juhataja Andrus Leisi ettepanekust lõpetas maavanem Alo Aasma Järvamaal Roosna-Alliku vallas Valasti külas asuvas Mahetooted OÜ-le kuuluvas seakasvatusettevõttes karantiini, kuna seal on sigade Aafrika katk likvideeritud  ning katku tõrje eeskirjast tulenevad nõuded täidetud. Samuti tunnistas maavanem kehtetuks seoses karantiiniga kehtestatud kolmekilomeetrise ohustatud tsooni ja kümnekilomeetrilise järelevalvetsooni.

Karantiin Mahetooted OÜ-le kuuluvas seakasvatusettevõttes kehtestati 30. juulil seoses sigade Aafrika katku diagnoosimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles