Omanik müüb Mündi mõisast juppe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel ostis Mündi mõisa paidelane Taimo Karing, kelle hinnangul on puitmõisa olukord nii kehv, et see tuleks lammutada, kuid ta püüab internetioksjonitel mõisa väärtuslikemaid osi müües ajaloolistele asjadele uut elu pakkuda.
Suvel ostis Mündi mõisa paidelane Taimo Karing, kelle hinnangul on puitmõisa olukord nii kehv, et see tuleks lammutada, kuid ta püüab internetioksjonitel mõisa väärtuslikemaid osi müües ajaloolistele asjadele uut elu pakkuda. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Suvel leidis Paide vallas asuv Mündi mõis omale uue omaniku, kes nüüd on interneti oksjonikeskkonnas hoone üksikosad, näiteks trepi ja uksed müüki pannud.

Paidelase Taimo Karingi meeli köitis müügis olnud Mündi mõisa looduslikult kaunis asukoht kõrgendikul ja juuresolev tiik, mis meelitaski seda ära ostma.

Et Karingi hinnangul pole puidust mõisa seisukord taastamiseks küllalt hea, on ta otsustanud selle maapealse osa täielikult maha lammutada. «Buldooseriga ma seda nüüd maha ei lükka ega Hesburgerit asemele ei ehita, nii madalalt ma ei mõtle, selle pärast olengi hakanud mõisa originaalosasid maha müüma,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles