Töötus püsib suvest saati väike

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui sügisel on ootuspärane, et töötute hulk suureneb kas hooajatööde lõppemise või koolides õppimist mitte jätkavate noorte arvele tulekuga, siis tänavu nii läinud  ei ole.

Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang ütles, et septembris oli Järvamaal registreeritud 697 töötut, mis moodustab 3,9 protsenti tööealistest elanikest ehk vanuses 16 aastat kuni pensioniiga. «Töötus on püsinud väike alates juunist. Kui sügise saabudes on ootuspärane töötute arvu suurenemine kas hooajatööde lõppemise või koolides õppimist mitte jätkavate noorte arvele tulekuga, siis käesoleval aastal seda juhtunud pole,« lausus ta.

Võrreldes eelmise kuuga on töötuid vähemaks jäänud  töötute suurema hulgaga Türi vallas ja Paide linnas. See on Tasangu meelest tavapärane, kuid üllatusena on juunist alates töötuid vähemaks jäänud ka Roosna-Alliku vallas. «Aprilli 38 töötust on septembriks alles ainult 21 ja ei teagi, kuidas sellesse nüüd suhtuda,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles