Eesti moodsaim eakatekodu veel täiel võimsusel ei tööta

Kuido Saarpuu
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa eakatekodu
Väätsa eakatekodu Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juunis avatud Väätsa eakatekodus, energiatõhususelt paljudele ühiskondlikele hoonetele silmad ette tegevas hoones leidub endiselt vabu voodikohti.

Juhataja Tiia Mettus ütles, et neli esimest tegutsemiskuud on kulgenud sisseelamise tähe all. «Kokku oleme sõlminud 23 lepingut. Eelmise nädala neljapäeval elas meie majas 18, reedel 20 ja esmaspäeval 21 inimest- nii need inimesed sügisel tulevad,» selgitas ta. «Tehakse telefonikõnesid, järjekorras on inimesi veel ja eks sügis oma pimeda aja ja kütteperioodi algusega olegi aktiivsem täitumise periood. Suvel püüavad inimesed veel ise hakkama saada.»

Personalile langeva töökoormuse ja personaalse lähenemise poolest on Mettuse arvates hea, et nende maja pole maksimaalselt elanikke täis. «Oleks hea kui saaksime inimese sisseelamiseks panna üksinda tuppa elama. Saamaks aimu, kellega ta sobib või mitte, saame ta alles mõne aja pärast panna kellegiga koos tuppa elama. Omavaheline sobivus on väga oluline,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles