Avariide tõttu läheb Türi-Allikul ehitamiseks

Kuido Saarpuu
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii. Pilt on illustratiivne.
Avarii. Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann.

Maanteeamet valis välja kõige ohtlikumad paigad Eesti teedel, millele peaks paigaldama põristi või tunneli, tänavalambid või ülekäiguraja, et need ohutumaks muuta. Ohutuskaalutlustel ehitamiseks läheb Järvamaalgi.

Maanteeameti ida regiooni liikluskorralduse osakonna peaspetsialist Andrus Guutmann ütles, et Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee Türi-Alliku ristmiku ümberehituse põhjuseks on seal toimunud liiklusõnnetused (tagant otsasõidud vasakpöörajatele). «Projekteeritakse ja ehitatakse vasakpöörde rada või möödapõike laiendus. Lõplik lahendus selgub projekteerimise käigus. Objekt on valitud liiklusõnnetuste statistika ja liiklussageduse alusel. Ehitus on kavas pärast projekti valmimist 2016. aastal,» selgitas ta.

Taikse-Tori-Türi-Alliku maanteel on eesmärgiks  Türi-Alliku sillal ja silla pealesõitudel eraldada jalakäijad sõidukite liiklusest. Probleemiks on Türi-Alliku asula ja lasteaia vahelisel teelõigul (kuhu jääb ka sild)  liiklevate jalakäijate ohutus. «Sild on kitsas ja jalakäijatel ei ole seal liikumiseks kuigi palju ruumi. Sillal on kavas ajutiselt kehtestada üherajaline liiklus ja jalakäijad sillal eraldada ajutiste tõketega. Lõplik tehniline lahendus selgub projekteerimise käigus, kuid silda ennast tuleval aastal ümber ei ehitata, silla remont on kavas esialgsete plaanide järgi 2017. aastal.  Objekt on valitud  Järvamaa maakondliku liikluskomisjoni ettepaneku alusel. Ehitus on kavas pärast projekti valmimist 2016. aastal,» avaldas Guutmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles