900 metssiga jättis küti kuuli ees elu

Kuido Saarpuu
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga.
Metssiga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnaamet kinnitas metssigade küttimislimiidiks 29 600 isendit, millest tänaseks on kütitud juba 11 849 siga ehk 40% ettenähtud mahust. Kuna küttimist lihtsustav koeraga ajujaht algas alles oktoobris, on põhjust arvata, et jahimehed suudavad ettenähtud küttimiskohustuse täita.

Järvamaa jahimehed olid esimeseks oktoobriks küttinud 897 metssiga ettenähtud 2400st, mis teeb 37% ettenähtud mahust. 1. septembriks oli lastud 778 looma.

„Viimasel ajal on mitmed jahimehed avaldanud muret, et metssigade arvukus looduses on drastiliselt vähenenud, mistõttu neil pole võimalik ettenähtud mahus sigu küttida. Värsked küttimisandmed näitavad aga, et jahimehed on suutelised neile ettenähtud kohustust täitma ning 1. oktoobril alanud koeraga ajujaht aitab sellele veelgi rohkem kaasa. Nende jahipiirkondade kasutajate jaoks, kes põllumeeste raskest olukorrast aru saavad ja küttimiskohustuse täitmist tõsiselt võtavad, ei ole ohtu jahipiirkonna kasutusõigusest ilmajäämiseks,“ lausus Keskkonnaameti metsaosakonna juhataja Jaanus Kala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles