Maanaisi võõrustab Karinu

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanaised kohtusid Karinul
Maanaised kohtusid Karinul Foto: Birgit Itse /Järva Teataja

Järva maanaiste ühendus tähistab tänast maanaiste päeva pühapäeval, 18. oktoobril Karinu külamajas.

Ühenduse üks liikmeist, Aime Kallandi andis teada, et Järvamaa maanaised saavad kokku 18. oktoobril kell 13 Karinu külamajas, mitte täna Koerus. Korraldajad oletavad, et ekslik kuupäev jäi avalikesse kalendritesse ajast, mil päeva tähistamise kavandamine oli algjärgus.

"Meile tulevad külla Viljandimaa maanaiste esindus, võimalik ka, et Jõgeva- ja Harjumaa maanaised," märkis Kallandi.

Tulijatel paluvad maanaised võtta kaasa suupisteid ühisele lauale, korraldajatelt on kuumad joogid ja üllatused. Samuti on kõigil osalejail võimalus valmistada endale helkur või täita liikmeks astumise avaldus. "Järva maanaiste ühendus on üksmeelne ja toetav kogukond, kellele läheb korda oma lähikondlaste käekäik," kirjeldas Kallandi. 

Järva maanaiste ühendus on taasasutatud 23.05.2009. Ühendusse kuuluvad naised Paide, Koeru ja Järva-Jaani vallast. 01. septembri seisuga on ühendus 32 liikmeline.

Nende aastate jooksul on omandatud ja lihvitud käsitööoskusi, oma kuluga välja antud retseptivihik, toimunud on looduslike materjalidega lõngade värvimise koolitus, õpitud seepi keetma, tähistatud rahvakalendripäevi ning jõulude eel on tulemas juba 8. korda käsitöölaat Karinu külamajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles