Orienteerumine pani lapsed jooksma

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel Türi lasteaia liikumispäeval lippasid viie kuni seitsmeaastased lapsed rõõmuga ühe orienteerumistähise juurest teise juurde.

«Näed kuidas lippavad, ka kõige ülekaalulisemad, sest ees on sihtmärk ja pole aega kellelgi mõelda, kas ta jõuab või ei jõua,» rõõmustas liikumispäeva üks eestvedajatest Türi lasteaia Kesklinna lasteaia õppealajuhataja Siiri Poopuu.

Aastaid orienteerumisega tegelevana teab ta, et alaga saab lastesse edukalt süstida nii liikumisrõõmu kui õpetada ka otsustamist ja enesekindlust. «Esimesele rajale linna Murumoori lastepargis seadsin kümne punktiga raja, kus punktides tuleb teha märge õige mänguasja pildi juures, teisel rajal võtsin kasutusele juba orienteerumisspordist tuntud piiksupunktid ja nende juurde tuleb joosta antud maastikupiltide järgi,» täpsustas ta.  Selliselt oli Türi põhikooli staadionile seatud 16 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles