ÄGE: Paides puu otsa ehitatud onn kandideerib aasta puitehitiseks

Kuido Saarpuu
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aasta puitehitise konkurss

Kui eelmistel kordadel on aasta puitehitise võistlusel domineerinud elamuehitusega seotud ehitised ja väikevormid, siis tänavu on üle poole esitatud objektidest avalikud ja pigem ettevõtlusega seotud hooned – puitehitised on Eestis järele jõudmas euroopalikele suundadele.

Aasta puitehitise võistluse korraldaja, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu projektijuhi Anni Martini sõnul on esitaud 57 võistlustööd, nende seas üheksa eramut, neli suvilat ja viis kortermaja. „Kuigi võistlusele esitatud kortermajad on puitfassaadidega,  pole ilmselt kaugel ka see aeg, kui edaspidi on ka kortermajad tervikuna ehitatud puitkonstruktsioonis nagu Põhjamaades,“ lausus ta.

Järvamaalt kandideerivad aasta puitehitiseks Väätsa eakatekodu (Uko Künnap, kaasautor Indrek Taukar, U-Disain OÜ) ja poistele ehitatud onn Paides (autor Indrek Rooba).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles