Kuulus Tammsaare tamm kandideerib aasta puuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: arboristidekoda.ee

Mittetulundusühing Arboristide Koda korraldab Eestimaa aasta puu valimist. Kaheteistkümne finalisti hulgas on ka Vetepere külas kasvav niinimetatud Tammsaare tamm.

Puu tutvustuse järgi on kohanimi Tammsaare tulnud just vanasti kasvanud tammede järgi. Kirjanikunimi Tammsaare on aga 25kroonisel olnud Anton Hansen Tammsaare sünnikodu Tammsaare-Põhja talu järgi võetud. Ligi 200aastane puu kasvas kirjanik Anton Hansen Tammsaare lapsepõlves alles lepavõsas.

Esialgu juhib hääletust ülekaalukalt Tamme-Lauri tamm Võrumaal. Tiitlile kandideerivad ka hõberemmelgas Rapla promenaadil, Kohtla-Nõmme tamm, Peigmehe tamm Jüri alevikus, Kaatsi (Pranglilaane) ristimänd Kambjas, Lippmaa pärn Abrukal,  Hobustkoppeli pirn Muhus, tammepuu Saaremaa metsas Kuusiku külas, Truuduse tamm Alatskivil, lüürakujuline Narva mänd Jõgevamaal  ja Veskirullitamm Saaremaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles