Türi-Alliku sild muudetakse jalakäijate jaoks turvalisemaks

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sild. Pilt on illustratiivne.
Sild. Pilt on illustratiivne. Foto: Kaarel Aluoja

Maanteeamet valis välja kõige ohtlikumad paigad Eesti teedel, millele peaks paigaldama põristi või tunneli, tänavalambid või ülekäiguraja, et need ohutumaks muuta. Ka Türi-Allikul asuv sild, mida võrdselt kasutavad nii jalakäijad kui sõidukid ning mille halvast olukorrast hiljuti ka Järva Teataja kirjutas, muudetakse jalakäijatele turvalisemaks.

"Sillal tuleb lahendada jalakäijate liikumine Türi–Paide vaheliselt jalgratta- ja jalgteelt üle silla asuva lasteaia teeotsani. Sild on kitsas ning probleemiks see, et kui seal on kahesuunaline liiklus siis jalakäijale ei jää sillal kuigi palju ruumi. Sild ise on planeeritud ümber ehitada esialgse kava järgi aastal 2017, kuid me ei näe põhjust miks jalakäijad peaks selle ajani ootama," selgitas maanteeameti Ida regiooni ehitusvaldkonna juht Anti Palmi ja lisas, et tööde ajaks muudetakse liiklus sillal ajutiselt üherajaliseks ning jalakäijate ala eraldatakse ajutiste tõketega. "Mõlemale poole teed tulevad aga eraldiseisvad jalgteed," täpsustas Palmi.

Türi-Allikul liiklejatel tuleb uuel aastal arvestada veel lisaks sellega, et Maanteeameti kava kohaselt hakatakse kanaliseerima Türi-Allikul asuvat ristmikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles