Väärikate ülikool pälvis tunnustuse

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Reedel avatuks kuulutatud täiskasvanud õppija nädala pidulikul avaüritusel tunnustas haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi  aasta õppijat, koolitajat, õpitegu, koolitussõbralikku organisatsiooni ning omavalitsust. Aasta õpiteo tiitli sai väärikate ülikool, mille loengutesari Järvamaa eakate õppurite seas iga aastaga üha enam populaarsust kogub. Tunnustati ka Süda-Eesti sotsiaalkeskuse projekti.

Sellel hooajal alustas Türil väärikate ülikoolis ligi 140 eakat õpihimulist, esimene loeng toimus augusti lõpul. Erinevatel teemadel saavad õppurid end täiendada Türi kultuurikeskuses toimuvatel loengutel iga kuu viimasel neljapäeval. Täpsemalt saab tegemistega end kursis hoida kompetentsikeskuse kodulehel www.kompetents.ee/blog.

Tartu Ülikooli väärikate ülikoolis antakse eakatele võimalus elukestvaks õppeks ja toetatakse seeläbi nende toimetulekut. Õppetöö toimub Tartus, Tallinnas, Türil, Kuressaares, Narvas ja Valgas. Eelmisel õppeaastal lõpetas 1500 inimest üle Eesti, algavaks õppeaastaks on registreerunud juba üle 2000 osaleja. Aasta õpiteo eripreemia määrati mittetulundusühingu Süda-Eesti Sotsiaalkeskuse projektile „Sihid selgeks – elus edasi“, mis toetas Järvamaal lastega kodus olevaid noori emasid ning töötuid noori, et leida sobiv väljund tööturule naasmiseks või õpingute jätkamiseks. Projekti käigus tehti piirkondlikku koostööd Paide Täiskasvanute Keskkooli ja kohalike omavalitsustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles