Öösiti näeb jälle virmalisi

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virmalised Järvamaa taevas
Virmalised Järvamaa taevas Foto: Ain Paloson

Järva Teatajaga võttis ühendust lehelugeja, kelle sõnul võis eile õhtul Järvamaa taevas taas virmalisi märgata.

Ka portaal ilm.ee kirjeldab eile õhtul ja möödunud ööl olnud tugevatest virmalistest, nende andmeil lubavad prognoosid magnettorme veel mitmeks õhtuks ja ööks.

Ilm.ee kirjutab, et Päike oli mõned päevad tagasi aktiivne ja purskas täpselt Maa suunas plasmavoo, mis tekitas möödunud ööl niivõrd tugevaid virmalisi, et neid nähti Norras isegi tugevasti valgustatud linnade kohal.

Üks neist, kes eilsed virmalised pildile püüdis, on Ambla vallas Kukeveres elav Ain Paloson. Mehe ütlust mööda vaatles ta nähtust koduõuelt ja välja läks veidi enne keskkööd. "Olin õues umbes pool tundi, siis said virmalised otsa," sõnas ta.

Et teada saada, millal virmalisi oodata on, on Paloson tellinud endale e-postile vastavasisulise teavituse. Ta peab äärmiselt tõenäoliseks, et kui pilvkate taevast ei kata, vaatleb ta virmalisi ka eelolevatel õhtutel. "Kodus on osa aknaid põhja poole, ei pea nende vaatlemiseks isegi õue minema."

Tugevaid virmalisi võis üle kogu Eesti märgata ka märtsi keskpaigas.

Lugejate pilte praegustest virmalistest ootame e-posti aadressil toimetus@jt.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles