Õunafestival kolib septembrist oktoobrisse

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VI õunafestivali auks ja linnarahva rõõmuks istutas korraldustoimkond 7. oktoobril, sel korral Türi noortekeskuse juurde õunapuu.
VI õunafestivali auks ja linnarahva rõõmuks istutas korraldustoimkond 7. oktoobril, sel korral Türi noortekeskuse juurde õunapuu. Foto: tyri.ee

Septembrikuu viimasel nädalal kokkuvõtete tegemiseks kogunenud Türi Õunafestivali toimkonna üksmeelne arvamus oli, et tuleval aastal peaks festival taas toimuma oktoobrikuu alguses, ehk siis 1. oktoobril 2016.

Põhjuseid, miks järgmisel aastal festival oktoobrikuu esimesel laupäeval korraldada, on osalejatelt saadud tagasiside põhjal mitu. Septembri alguses on suveõunad juba lõppenud ja   sügisõunad pole veel valmis ning nagu tänavune sügislaat näitas, napib õuntega kauplejaid. Tänavu ei saanud korraldada ka Rebase talu traditsioonilist õunanäitust ja ka õunamahla polnud veel võimalik pressida ning õunamahla valmistamise päev tuli eraldi organiseerida.

5. oktoobril käiski türilastele mahla pressimas Triinu Schneider Hiimaalt, kes lõpetas kell 10 alanud pressimistöö alles hilistel õhtutundidel. Tulemuseks 3800 liitrit õunamahla. „See oli minu jaoks rekordpäev nii ajaliselt kui ka pressitud mahlakoguse poolest,” tunnistas Schneider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles