Müstika: lisandus pool tuhat rahvajooksuhuvilist

Kuido Saarpuu
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide–Türi rahvajooks oli mitmeski mõttes eriline, näiteks kaamerate ja kuulsuste poolest. Nii paneb põhidistantsi kiireimale Roman Fostile võitjapärja kaela laulumees Jaan Pehk.
Paide–Türi rahvajooks oli mitmeski mõttes eriline, näiteks kaamerate ja kuulsuste poolest. Nii paneb põhidistantsi kiireimale Roman Fostile võitjapärja kaela laulumees Jaan Pehk. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui Paide–Türi rahvajooksu praegused korraldajad 2007. aastal alustasid, paelus maakonna suurim rahvaspordiüritus tuhatkonda inimest.

Kirjapanekutrall läks lahti eelmise nädala keskel. Kolmapäeval räägiti 3000, neljapäeva hommikul 3600 (lisandusid koolide nimekirjad) ja reede õhtul, eelkirjapanekuaja lõppedes juba 3900 osalejast.

Kust sellised arvud järsku tekkisid, seda polnud eilseks välja mõelnud ka jooksu korraldaja Urmas Jõgi. «Eales ma selliseid inimhulki uskunud ei oleks, pigem oli unistus jõuda kolme aastaga 3500 inimeseni,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles