Jahe juuli pärssis kartulisaaki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Maksimarketis käijad saavad iga nädal valida meelepärase kartuli lauale viie kuni kuue sordi seast. Müüjate tähelepanekut mööda on nende üks lemmiksorte «Laura». Nädalas müüb kauplus ligi 200 kilogrammi kartuleid. Ka müüja Tiina Vaikla (pildil) ütleb, et kartul kuulub tema pere nädalamenüüsse.
Paide Maksimarketis käijad saavad iga nädal valida meelepärase kartuli lauale viie kuni kuue sordi seast. Müüjate tähelepanekut mööda on nende üks lemmiksorte «Laura». Nädalas müüb kauplus ligi 200 kilogrammi kartuleid. Ka müüja Tiina Vaikla (pildil) ütleb, et kartul kuulub tema pere nädalamenüüsse. Foto: Dmitri Kotjuh

Veel viimastel talunikel käivad kibekiired kartulivõtupäevad heitlike sügisilmadega võidu, kuid jahedapoolse juuli tõttu ei anna põllud tänavu suurt saaki.

Ambla vallas Märjandi külas kasvatas Rebase talu tänavu kartulit kahel hektaril. «Alustasime varajase sordi võtmisega septembri alguses ja lõpetasime kuu lõpus. Vahepeal valas vihma nii tohutult, et nädala jagu ei saanud põllule,» selgitas perenaine Piia Tiigemäe. «Kartulivõtt venis pikale. Põld tahtis pärast suuri vihmasid pikalt kuivada, sest suured märjad ja rasked mullakamakad lõhuvad masinaid.»

Populaarseim sort on «Laura»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles