Teeäärne talukaubandus kolis linna turule

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna–Tartu maantee äärest Paide turule ümber kolinud talukauba müügile annab hoogu vabatahtlik müüja Liisa Henrikson.
Tallinna–Tartu maantee äärest Paide turule ümber kolinud talukauba müügile annab hoogu vabatahtlik müüja Liisa Henrikson. Foto: Dmitri Kotjuh

Kaks aastat talukauba müüki Tallinna–Tartu maantee ääres ei pannud liiklejaid peatuma sedavõrd, et ettevõtmine oleks end ära tasunud. Nii läksid talunaised kaupa müüma Paide linna turuplatsile.

Kuigi tee ääres kaubelda oli Koigi vallas tegutseva Kaie Altmetsa üks unistustest, mõistis ta pärast paariaastast proovimist, et autode peatumiseks läheb tarvis enamat, kui tema võimuses on pakkuda. Tallinna–Tartu maantee sajandale kilomeetrile rajatud talukauba ostukoht vajanuks autode suurelt teelt mahakeeramiseks lisateed, kuid selle ehitus pole enam Altmetsa teha. «Lihtsalt riigimaantee ääres sa ei tee niisama mingeid üldist liiklusvoolu takistavaid asju. Isegi kui projektidega prooviks raha saada.  Müügiplatsile mahasõidu oleksin võib-olla saanud teeremondi sajandale kilomeetrile jõudes,» selgitas ta.

Nii hakkas Altmetsal ühes uudistega Paide turule valmistavatest müügikioskitest peas mõlkuma mõte alustada talutoodete müüki hoopis turuplatsil. «Võtsime kamba peale kioski ja proovime. Praegu teeme kõik veel tööd vabatahtlikkuse alusel. Vaatame, kuidas minema hakkab, ja loodame, et  millalgi saame ikka müüja palgata,» arutles ta. «Igatahes kaubavalik on kioskis mitu korda suurem, kui oli tee äärses.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles