Türi valla veebileht pälvis tunnustuse

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi vallavalitsus
Türi vallavalitsus Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Andmekaitse inspektsioon korraldas ka käesoleval aastal kohalike omavalitsuste veebilehtede seire. Kontrolliti 213 kohaliku omavalitsuse veebilehti, vaadates, kas ja kuidas seal on seadusega sätestatud alustel teave avaldatud ning kuidas on tagatud isikute eraelu kaitse. Järva maakonna ainsa omavalitsusena pälvis Türi vald maksimumpunktidega tunnustuse „Läbipaistva võrgulehega omavalitsus 2015”.

Seire käigus kontrolliti 9 erinevat asjaolu: volikogu protokollide leitavust; teavet kommunaalteenuste osutamise kordade ja hindade kohta (ühisveevärk, kanalisatsioon, jäätmevedu); eelarve ja eelarve eelnõude avaldamist; palgajuhendite avaldamist; teavet sotsiaaltoetuste maksmise kohta ning taotlemiseks vajalike blankettide olemasolu; juurdepääsu võimaldamist piiranguta e-kirjadele; dokumendiregistris dokumentidele juurdepääsupiirangute märkimist; privaatsuspoliitika olemasolu (kuidas asutus töötleb kodanike isikuandmeid) ning teavet avalike ürituste kohta.

Kohalikke omavalitsusi hinnati ühekspallisüsteemis ning omavalitsusi, kes kontrolli tulemusel saavutasid 9 punkti, tunnustati tunnuskirja ja meenega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles