Järvamaa omavalitsusjuhid sõitsid õppereisile Hispaaniasse

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna varahommikul sõitis paarkümmend Järvamaa omavalitsusjuhti Hispaaniasse õppereisile. Järva Teataja uuris lennujaamas omavalitsusjuhtidelt, miks nad just Hispaania valisid.

Järvamaa omavalitsuste liidu tegevdirektor Toomas Tippi selgitas, et Hispaania valiti sihtkohaks seetõttu, et nagu Järvamaagi, on tegemist põllumajanduspiirkonnaga, kus rahvastik vananeb ja majanduskasvu ei ole. Tippi lisas, et Baltimaade ja Skandinaavia eluga on omavalitsusjuhid kursis ja soovitakse teada saada, kuidas elukorraldus Lõuna-Euroopas toimib. Hispaania kasuks rääkis ka see, et seal on väikesed omavalitsused.

Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees ja Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann ütles, et kuna reisikava on avalik ja sellest kirjutatakse ka Järva Teatajas, siis on iga lugeja otsustada, kas tegemist on töö- või puhkusereisiga. Ta lisas, et kuna silmaringi käivad välismaal laiendamas õpetajad, lauljad ja tantsijad, siis miks mitte ka omavalitsusjuhid.

«Kui ütleme Hispaania, siis mõtleme: meri, päike ja vein. See pole nii. Hispaania on väga mitmekülgne maa ja see külake, kus me peatume, on majutuse poolest orienteeritud palveränduritele,» ütles ta ja lisas, et põllumajanduse poole pealt tutvuvad omavalitsusjuhid Hispaanias veise- ja lambakasvatuse ning teraviljatootmisega.

Hispaania reisikulud jäävad omavalitsuste kanda. Ühe inimese lennupiletid, hotell ja kolm toidukorda päevas maksavad 840 eurot. Enamikust omavalitsustest sõitis soojale maale kaks poliitikut, mis tähendab omavalitsusele 1680eurost kulu. Reis kestab viis päeva ja kui ka päevaraha otsa liita, ulatub summa 2030 euroni. Maakonna peale on väljaminek suurusjärgus 20 000 eurot.

Hispaaniasse ei sõitnud Albu ja Väätsa valla esindajad. Järva-Jaani vallavolikogu esimehe Meelis Mändla sõidu eest maksab firma, kus ta töötab, Kareda vallavanem Kulno Klein käib raha välja omast taskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles