Oktoobrist saab taotleda treenerite tööjõukulude toetust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

31. oktoobrini saavad spordiklubid, spordikoolid ja spordi­alaliidud  taotleda treenerite tööjõukulude toetust 2016. aastaks spetsiaalselt selleks loodud veebikeskkonna kaudu. Toetusotsused selguvad ja väljamaksed tehakse hiljemalt 20. jaanuariks 2016.

 
2015. aastast eraldatavate toetuste abil on makstud töötasu 1028 treenerile, kes juhendavad laste ja noorte sportimist 322 organisatsioonis. Spordikoolituse ja –Teabe Sihtasutus on taganud toetuste ladusa taotlemise, eraldamise, kontrollimise ja ka tagasinõudmise, märkimis­väärselt on paranenud täitedistsipliin spordiklubides. 
Vastavalt statistikale on toetusmeede oluliselt mõjutanud treenerite tööhõivet. Maksu- ja Tolliameti andmetel põhineva  analüüsi põhjal on võrreldes eelmise aastaga sotsiaalmaksuga maksustatud tasu saavate treenerite arv kasvanud 33% ehk  1508 inimeselt 2001 inimeseni ja keskmist brutotöötasuna kuus  üle 800 euro teenivate treenerite arv on tõusnud 61% ehk 245 inimeselt 395 inimeseni.
Taotluste menetlemiseks on Spordikoolituse ja -Teabe SA loonud elektroonilise keskkonna aadressi.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles