Linnuvaatluspäevad ootavad osalema

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Ader
Nädalavahetusel toimuvad 
traditsioonilised rahvusvahelised linnuvaatluspäevad EuroBirdwatch 2015.  
Sellega pööratakse tähelepanu lindude sügisrändele ja meid ümbritsevale linnurikkusele. Osalemiseks tuleb neil päevil vaid lindude tegutsemist jälgida. Seda võib teha nii koduaias kui ka pikemal linnuretkel. Mitmel pool Eestis saab osaleda ka juhendajaga linnuvaatlusel, õppida rändavaid röövlinde pildistama ning tutvuda lindude rõngastamisega. Vaatluspäevadel osalejatel palutakse nähtud liigid ja lindude ligikaudse arvu kirja panna ning võimalusel edastada andmed kiirkokkuvõtete tegemiseks juba 4. oktoobril hiljemalt kell 15, kasutades EOÜ kodulehel www.eoy.ee olevat ankeeti. Kes selleks ajaks ei jõua, neilt oodatakse andmeid 8. oktoobriks, siis võib neid saata ka postiga aadressil Veski 4, 51005 Tartu.
Rahvusvahelised linnuvaatluspäevad toimuvad sel aastal 22. korda. Seda korraldab ülemaailmne linnukaitseühendus BirdLife International, Eestis koordineerib tegevust Eesti Ornitoloogiaühing.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles