Kaval taktika maksis rajal kätte

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rallipaar Roland Murakas ja Kalle Adler läksid Tartu rallil oma kavala taktikaga alt. Ega Saaremaal kohalike autoralli-meistrivõistluste etapilgi neil üldkokkuvõttes suurt loota ole.
Rallipaar Roland Murakas ja Kalle Adler läksid Tartu rallil oma kavala taktikaga alt. Ega Saaremaal kohalike autoralli-meistrivõistluste etapilgi neil üldkokkuvõttes suurt loota ole. Foto: Kristo Kivisoo

Nädalavahetusel olnud Tartu rallil võistelnud Roland Murakas otsustas avapäeva lõpus kukutada end sobivaima stardikoha pärast paar kohta tahapoole. Kavala taktika nurjas öine vihm.

Nii absoluutarvestuses kui ka klassis N4 teisena lõpetanud Roland Murakas (Mitsubishi Lancer Evo X) ütles, et üldpildis neil kõik sujus. «Jään tulemusega rahule, kuid väiksemaid vigu siiski oli. Sel korral mitte tehnika poolelt, vaid enda põhjustatud,» selgitas ta.

Nii jäid Murakas ja Kalle Adler avapäeval teiseks päevaks oma kohta «sättima» ning kukutasid end alla oma võimete sõites tahtlikult teiselt kohalt neljandaks (teise päeva stardijärjestus sõltub avapäeva tulemustest – toim). «Enamikul rallidel on hea startida natuke tagantpoolt, sest siis on teed puhtaks sõidetud,» selgitas Murakas. «Aga öösel hakkas sadama, teed läksid pehmeks, tekkis vastupidine efekt ja kaotasime oma taktika tõttu hoopis aega – eespool oleks olnud parem startida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles