Paide Vesi sõidutas poliitikute kaasad spaasse

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar kuud tagasi avatud Estonia Resort Hotel & Spa tubade hinnad üheks ööks algavad 98 eurost. Selle raha eest saab ka piiramatu spaa ja saunade külastuse loa ning hommikusöögi.
Paar kuud tagasi avatud Estonia Resort Hotel & Spa tubade hinnad üheks ööks algavad 98 eurost. Selle raha eest saab ka piiramatu spaa ja saunade külastuse loa ning hommikusöögi. Foto: spaestonia.ee

Kohalikest poliitikutest koosnev Paide Vee nõukogu sõitis Pärnusse Estonia Resort Hotel & Spasse väljasõiduistungile koos abikaasade ja elukaaslastega.

Paide Vee juhatuse liikme Jaan Madise selgitusel on asutuse nõukogul kujunenud tavaks teha kord aastas väljasõiduistung, kuhu tohib kaaslase ühes võtta.

Septembris tutvuski nõukogu Pärnu vee-ettevõttega ja ööbis spaahotellis. Vee-ettevõtte maksis sõidu ja majutuse eest. «Kui spaas tahtis keegi mingeid protseduure võtta, siis selle eest pidi ta ise tasuma,» lisas Madis.

Madis selgitas, et nõukogu tööd tema ei kritiseeri, kuid peab vajalikuks, et liikmed saaksid käia tutvumas teiste samasuguste vee-ettevõtetega, mis oli ka Pärnu-käigu eesmärk.

Madise ütlust mööda olid Pärnusse kutsutud kõik praegused ja nõukogu eelmise koosseisu liikmed, kuid sõidust võtsid osa üksnes kõik praeguse nõukogu liikmed peale Jaak Salmari. Kaasade kohta ei nõustunud ta kommentaare andma.

Madis täpsustas, et temal pole selle vastu midagi, kui korra aastas saavad nõukogu liikmed abikaasa ühes võtta, sest nõukogude istungid on töövälisel ajal, mis tähendab, et liikmed on sellejagu vähem kodus.

Kahepäevase Pärnu-käiguga jäi Madis rahule ja kinnitas, et sellest oli ettevõttele kasu. Kui palju sõit ettevõttele maksma läks, ei osanud Madis öelda, sest polnud arvet veel kätte saanud.

Paide Vee nõukogu esimees Kersti Sarapuu ütles, et võõraid inimesi pole kombekas ühte hotellituppa majutada, mistõttu tuli igale liikmele broneerida kahene tuba ja abikaasade kaasavõtmine ettevõttele lisakulu ei tähendanud.

Sarapuu märkis, et temalgi oli abikaasa ühes. «Ega ta tahtnud tulla, aga ikka jõudis kohale,» lisas ta.

Sarapuu sõnas veel, et nõukogu võib küsimust veel arutada ja võib-olla maksavad nad poole ööbimiskuludest kinni omast taskust.

Nõukogu liige Valeri Ivanov ütles, et koos abikaasadega on varemgi väljasõidukoosolekutel käidud, kuid siis on nad abikaasade eest maksnud. Miks seekord ka abikaasade kulud kaeti, ei osanud Ivanov öelda.

Ta pidas võimalikuks, et kui abikaasade kulud Paide Vee eelarvest leiab kriitikat, võivad nad nõukogu järgmisel koosolekul teemat arutada ja vajadusel naiste majutuse eest maksta.

Nõukogu liige Priit Põder tunnistas, et temale oli üllatav võimalus abikaasat Pärnusse kaasa võtta ja et selle eest maksab ettevõte, kuid et kord oli selline, ei läinud temagi sinna üksinda.

Põder kinnitas, et kui nõukogu peaks abikaasade kulud uuesti üle vaatama ja otsustama, et see tuleb neil endil tasuda, siis tema on valmis seda tegema.

Põdra meelest võiks linnale kuuluvate asutuste nõukogude töö ja tasustamine üle vaadata, sest sealt leiab kokkuhoiukohti.

Nõukogu liige Mikk Vissak ütles, et tema on olnud nõukogus lühikest aega ja kui ta kuulis, et kord aastas teeb nõukogu väljasõiduistungi, kuhu võib minna kaaslasega, tegi seda temagi. «Tööd oli Pärnus rohkemgi, kui ma arvasin. Seal ei käidud lulli löömas,» sõnas ta.

Vissaku meelest oli nõukogu liikmete kodurahu huvides abikaasade ja elukaaslaste kohalolek hea. Samas oli ta seda meelt, et kui üksnes raha lugeda, võinuks käituda kokkuhoidlikumalt.

Nõukogu liige Vello Teor käis Pärnus üksi. Teor jäi samuti Pärnu-käiguga rahule ja pidas seal nähtut igati kasulikuks. «Käisin üksi, esindasin aktsionäre ja jäin rahule,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles