Ta ilmus siiski

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi osa Eestit katsid esmaspäeva, 28. septembri varahommikul pilved ja sadas vihma, nägi Järvamaal niinimetatud superkuuga kokku langenud kuuvarjutust.
Sama loodusnähtust võis eelmine kord vaadata 1982. ja järgmisel korral näeb seda 2033. aastal. Kuuvarjutus oli Eestis nähtav umbes kella 3.12st 7.30ni. Varjutuse tipphetk oli kell 5.47.
Kuigi osa Eestit katsid esmaspäeva, 28. septembri varahommikul pilved ja sadas vihma, nägi Järvamaal niinimetatud superkuuga kokku langenud kuuvarjutust. Sama loodusnähtust võis eelmine kord vaadata 1982. ja järgmisel korral näeb seda 2033. aastal. Kuuvarjutus oli Eestis nähtav umbes kella 3.12st 7.30ni. Varjutuse tipphetk oli kell 5.47. Foto: Tarmo Mikussaar

Kuigi ilmaennustus lubas tihenevat pilvisust ning kahanes tõenäosus näha superkuud ja kuuvarjutust ühel ajal, õnnestus see Järvamaal siiski.

Esmaspäeva varahommikul ehk kell 4.16 paistab aknasse Kuu, millel on ülevalt üks korralik suutäis puudu. Kuule vastu liikuvad pilved varjavad seda aeg-ajalt, kuid taevas on täiskuule iseloomulikult hele.

Veidi enne kella viit kohtuvad Peetri alevikus kirikuplatsil neli inimest: kaks taevakehadest pisut rohkem teadvat meest ja kaks uudishimulikku naist. Kokkuleppel osalistega jõuab leheveergudele vaid nende eesnimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles