Mõisat külastas üle poole tuhande huvilise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, avatud uste päeval külastas Aruküla uuenenud mõisat arvatust kordi rohkem inimesi. Koeru keskkooli õppealajuhataja Anneli Eesmaa ütles, et mõis oli kogu aeg rahvast täis. «Juba hommikul pool üksteist oli umbes 300 inimest kohal,» lisas ta.

Külastajaid jätkus tervesse päeva ja nii usub Eesmaa, et kokku võis neid olla 500 ja 600 vahel. «Kuna me otsustasime alguses, et ei hakka külastajaid lugema, siis on see arv muidugi hinnanguline,» täpsustas ta.

Eesmaa sõnas, et nii suur huvi oli päeva korraldajatele meeldiv üllatus, kuigi ootamatu, sest nad olid arvestanud kordades vähema hulga inimestega. «Tuldi isegi Soomest ja mõnele lennule kujunes see omamoodi klassi kokkutulekuks,» sõnas ta. Avatud uste päeval olid mõisas huvikäigud giidiga, esinesid Koeru muusikakooli õpilased, nägi ajalool põhinevat etendust «Suaree», mille autor ja lavastaja on samuti Anneli Eesmaa. Kaasa tegid nii Koeru keskkooli õpilased kui ka õpetajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles