Saadikute kuluhüvitis – millele kulutavad järvalased?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Kersti Sarapuu sõitis Mercedes-Benzi maasturiga juba siis, kui juhtis Paide linna, liisingumakse on 930 eurot kuus.
Riigikogu liige Kersti Sarapuu sõitis Mercedes-Benzi maasturiga juba siis, kui juhtis Paide linna, liisingumakse on 930 eurot kuus. Foto: Dmirti Kotjuh

Riigikogu liikme palk on 3444 eurot. Seaduse järgi hüvitatakse tööga seotud kulutusi sellest 30 protsendi ja eluasemekulusid 20 protsendi ulatuses. Neli Järvamaalt pärit riigikogulast pole jätnud seda võimalust kasutamata.

Keskerakondlane Kersti Sarapuu on oma 3386eurose limiidiga kuluhüvitisest kasutanud ära kolmandiku ehk 1198 eurot. Sarapuu hinnangul on tema kulutatud hüvitis väga väike võrreldes ülejäänutega. «Mina olen seal viimaste hulgas, kes on kõige vähem kulutanud,» sõnab ta.

Et sõitmist on palju, vahemaad suured ja tarvis liikuda väga erinevates paikades, on Sarapuu endale liisinud maastikuauto Mercedes-Benz ML Bluetec 4Matic, mille liisingusumma kuus on sama võimas kui autogi – 930 eurot. «Mul on läbi aegade olnud praktiliselt sama automark, millega olen sõitnud, sest usaldan seda autot ja see on turvaline,» põhjendab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles