Ministeerium kavatseb kloordioksiidi juhtumiga politsei poole pöörduda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sotsiaalministeerium plaanib neljapäeval avalikuks saanud kloordioksiidi kasutamise osas pöörduda politsei ja prokuratuuri poole.

Sotsiaalministeerium plaanib neljapäeval avalikuks saanud kloordioksiidi kasutamise osas pöörduda politsei ja prokuratuuri poole.

«Lapsele tervisekahjustuste tekitamine on lapse väärkohtlemine, mis on teadagi kuritegu. Kui ohtliku aine manustamisest lapsele saadakse teada, olgu selleks taolise lapsevanema tuttav, arst või kes iganes muu, on ainuõige teavitada sellest politseid ja kohalikku lastekaitset või sotsiaaltöötajat,» ütles sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Aleksandra Solntseva BNSile.

«Plaanime ka konkreetse teemaga seoses ühendust võtta politsei ja prokuratuuriga, et juhtumit koos arutada ja võimalikud edasised sammud kokku leppida,» kinnitas Solntseva.

Solntseva sõnul on iga valesti kasutatud kemikaal on ohtlik. «Inimene ei tohiks kasutada justkui ravimina aineid, mille kohta tal info puudub või info piirdub vaid tuttavate soovitustega. Terviseküsimustes peab kindlasti nõu pidama oma perearsti ja -õega, mitte otsida infot internetifoorumitest,» rääkis ta.

«Kui kellelgi on infot sarnaste juhtumite kohta või neil on infot, et lapse elu või tervis seatakse ohtu, siis lisaks politseile, lastekaitsele ja sotsiaaltöötajale, saab infot anda lasteabi telefonil 116 111,» lisas nõunik.

Mürgistuse või selle kahtluse korral on võimalik infot ja nõu küsida terviseameti mürgituseinfoliinilt 16 662, kuhu helistamine on anonüümne, kõnedele vastatakse kõikidel nädalapäevadel ööpäevaringselt.

Hulk eestlasi püüab pea kõiki haigusi ravida kloordioksiidiga, kirjutas Eesti Päevaleht neljapäeval. Facebooki kinnises grupis kogunevad jüngrid peavad kloordioksiidi imerohuks, mis ravib kõike alates külmetusest kuni autismi ja aidsini. Lastel kloordioksiidi mürgistusega kaasnevat oksendamist ja kõhulahtisust peavad nad aine ravitoime ilminguks.

Naatriumklorit ehk NaClO2 on tugev oksüdeerija, mis muundatakse happelistes tingimustes kloordioksiidiks. Tegemist enamasti tööstuses ja desinfitseerimisvahendina kasutatava ainega, mille tarvitamine on ohtlik ja võib põhjustada pöördumatuid tervisekahjustusi, kirjutab Terviseamet.

Terviseameti mürgistusteabekeskuse kliinilise konsultandi Raido Paasma sõnul puuduvad selle aine toime kohta inimese tervisele igasugused teaduslikud uuringud ja seetõttu teevad selle tarvitajad inimkatseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles