Töötukassa töömessil pakutakse üle 1200 töökoha

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed Rakvere päästekomandos pritsimeeste töö ja tehnikaga tutvumas.
Lapsed Rakvere päästekomandos pritsimeeste töö ja tehnikaga tutvumas. Foto: Meelis Meilbaum

Homme pealinnas toimuval töötukassa töömessil osaleb üle 50 tööandja, kes pakuvad kokku üle 1200 töökoha. Mitmed tööandjad pakuvad tööd ka 16-18aasta vanustele noortele, samuti ollakse avatud erivajadustega inimeste värbamisele. Enim pakutakse tööd erinevatele teenindajatele, turvatöötajatele ja taksojuhtidele, kuid töötajaid otsitakse ka näiteks merendusse, tööstusesse, meditsiini valdkonda.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul tasub messile kindlasti tulla, sest tööandjate poolne huvi messil esindatud olla on olnud kõrge - osaleb üle viiekümne tööandja, pakkudes 1200 töökohta Eestis. Kindlasti peegeldab see olukorda tööturul, kus iga töökas kätepaar on hinnatud. Samuti on huvilistel võimalus saada sisulist infot mujal Euroopas töötamise kohta, lisas ta.

Töötukassa tööandjate nõunik Kristiina Palm ütles, et seekord on lisaks peamisele, ehk töötajate ja ettevõtete kokkuviimisele,  töömessi fookuses erivajadustega inimeste tööleaitamine, noorte kaasamine tööellu (noortegarantii) ning karjäärinõustamine tööealisele elanikkonnale. „Messile on oodatud nii hetkel aktiivsed tööotsijad, kui kõik huvilised, kes on mõlgutanud mõtteid tööelus muudatusi ette võtta,“ lisas ta.  

Lisaks tööandjatega suhtlemisele saab messil kuulata erinevaid ettekandeid ning osaleda töötubades.

Neljanda korruse nurgaboksis antakse ülevaade töötukassa teenustest, seejuures räägitakse nii töövõimereformist kui vähenenud töövõimega inimeste teenustest. Nendel ettekannetel on ka sünkroontõlge vene keelde. Samuti neljandal korrusel toimuvad ka tööandjate ettekanded, mis keskenduvad erinevate sihtgruppide – eeskätt noored, vanemaealised ja erivajadustega inimesed – värbamise kogemustele. Kolmandal korrusel saab kuulata koostööpartnereid ning Soome ja Rootsi EURES nõustajaid, nullkorruse karjäärikohvikus toimuvad töötoad.

Seekordne töömess on füüsiliselt ja sisuliselt juurdepääsetav ka erivajadustega inimestele. Kogu messi ajal on kohal viipekeele tõlgid, trükitud on punktikirjas messikavad ja infovoldikud ning  nullkorrusel tegutseb ligipääsetavuse kontaktpunkt, kus saab laenutada nägemis- ja kuulmisabivahendeid. 

Täpse päevakava, osalevad tööandjad ning pakutavad ametikohad leiate siit!

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles