Kalmistul käib pidev joomaorgia

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Järva Teataja vihjeliinile kirjutas lugeja, kes kurtis Türi kesklinna piirkonna elanike ühist suurt muret: kesklinna kalmistul pannakse toime korrarikkumisi.

Lugeja kirjutab (kirjapilt muutmata): «Suveöödel röögivad kalmistul tegelased, kes veel pole surnud, vaid õnnekombel enne surma joobekoomast uuesti üles ärganud. Koolilõpetajad ja -alustajad on oma romantikapaiga sealt leidnud ja siis ei saa enam pidu tahtmatult pealt kuuldes aru, kas vägistatakse või lõbutsetakse. Püssipugud ja ilutulestik pole ka mingi uudis enam.»

Kurtja teada on korrarikkumiste populaarseim koht väärikas mälestusmärk, mille astmetele saab istuda ja banketilaua katta nii ööl kui päeval. «Siiski peale seda kombetalitust, sageli öösiti kell 2–4 kostvad ruiged ja oiged on väärt õuduskanali lindistust.»

Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann tunnistas lugeja kirjale saadetud vastulauses, et kesklinna kalmistul on kohalike elanike sõnul tulnud ette küll alkoholitarbimist ja sodi mahaloopimist, kuid chicagolikus stiilis kirjeldatud kohaga tegemist ei ole.

Siemann oli seda meelt, et kalmistu kui rahupaik peaks traditsiooniliselt olema vaikne ning seal viibija peaks suhtuma aupaklikult mulda sängitatud puhkajatesse.

Seega tuleks lastevanematel kindlasti oma järeltulijatele selgitusi ja õpetussõnu jagada.

«Politsei ja valla ametnikud käivad pisteliselt avaliku korra reeglitest kinnipidamist kontrollimas, samuti saab ja peaks iga pealtnägija korrarikkumiste puhul sellest politseid teavitama, olgu see siis päeval või öösel,» rõhutas ta. «Siiski ei ole probleemi ulatus kindlasti niisugune, nagu sellest emotsionaalsest purskest lugeda võime.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles