Kodu-uurijad veetsid päeva Paides

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänumoos
Tänumoos Foto: Erakogu

Eelmisel reedel oli Paides üle-eestiline väikeste kodu-uurijate võistluse tänupäev ning eri koolide  III–VI klasside õpilased sõitsid selleks puhuks kokku Eestimaa südamesse.

Paide ühisgümnaasiumi ja Eesti lugemisühingu koostöös korraldatud uurimuste konkursile, mille teema oli tänavu «Käbi ei kuku kännust kaugele», saadeti 103 käsitsi kirjutatud tööd. Parimate tööde autorid ja nende juhendajad saidki reedel kokku Paides, selgitas konkursi üks eestvedajaid, Paide ühisgümnaasiumi õpetaja Tiina Kivimäe. Lisaks temale aitasid konkurssi korraldamisele kaasa veel õpetajad Heli Prii ja Eve Krais.

Vallimäel alanud päev jätkus lastele linna asutustes olnud töötubades toimetades ning Paide ühisgümnaasiumi aulas kontserti kuulates. «Külalistel aitasid linnas õiged paigad üles leida ühisgümnaasiumi VIIIa klassi õpilased, kes on tegevad olnud kõigi viie konkursi juures. Abikäe ulatasid ka Järvamaa muuseum ja Ajakeskus, Järvamaa keskraamatukogu, Paide avatud noortekeskus, Paide huvikeskus ning Paide muusikakool. Juhendajatele andis samal ajal tsaariaegse koolitunni Eesti pedagoogika arhiivmuuseumi juhataja Veronika Varik,» täpsustas Tiina Kivimäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles