Parimate kultuurimälestiste fotosid näeb Vallitornis

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaarel Aluoja

Neljapäevast on Euroopa muinsuskaitsepäevade kestel Ajakeskuse Wittenstein ja Wikimeedia Eesti koostöö kaudu avanenud võimalus tutvuda Paide Vallitornis esimesel korrusel valikuga parimatest eelmisel aastal tehtud kultuurimälestiste fotodest.

SA Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseumi teadusjuhi Ründo Mültsi selgitusel on tegemist  rahvusvahelise fotokonkursi «Wiki Loves Monuments» ehk «Wiki (Vikipeedia) armastab mälestusmärke» võidutöödega. «Amatöörfotograafid on jäädvustanud kultuurimälestiste riiklikku registrisse kantud objektide,» täpsustas ta. «Parimad fotod selgitas 1764 konkursile laekunud foto hulgast välja oma ala asjatundjatest koosnev žürii, Järvamaalt võidutöid kahjuks pole.» 

Mülts lisas, et kuigi Euroopa muinsuskaitsepäevad kestavad 13. septembrini, jääb näitus Paide Vallitorni  kuni 31. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles