Heategevuslik teatejooks pälvis spordiauhinna

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kolmapäeva õhtul kuulutati Brüsselis Euroopa spordinädala kestel üleeuroopalise spordiauhinna võitjaks laste heategevuslik teatejooks, mis on kümne aastaga kasvanud Eesti suurimaks laste ja noorte spordiürituseks.

Brüsselis olnud tseremoonial andsid  parimaks valitud projektidele auhinna kätte Euroopa Komisjoni volinik Tibor Navracsics ja Euroopa spordinädala saadik Tapio Korjus.

Teatejooksu üks eestvedajaid, Erik Pallase, avaldas tänu kõigile noortele, õpetajatele, annetajatele ja üle Eesti asuvatele kohalikele korraldajatele, kes on üritusse kümne aasta jooksul oma panuse andnud.

„Teatejooksu eesmärk on olnud õpetada noori võimalikult varakult märkama teisi enda ümber ning näidata, et aidata ja hoolida ei ole sugugi raske. On vaja vaid head tahet ja maailm me ümber muutub paremaks. Südamest tänu kõigile, kes on võtnud teatejooksu oma iga-aastaseks hingeasjaks ning tulevad jooksuga head tegema. Samuti kõigile annetajatele, kes pole pidanud paljuks võtta toetuskõne aasta ringi avatud numbril 9007 777, et annetada sellega liikumisvõime kaotanud laste ravi toetuseks seitse eurot,“ lausus Pallase.

Teatejooks on Eesti suurim laste ja noorte spordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed annavad oma panuse heategevusse. Jooksu idee on anda noortele võimalus tunda rõõmu liikumisest ja tervislikust eluviisist, samal ajal saavad nad osalemisega anda oma panuse nende laste raviks, kes on liikumisvõime kaotanud. See on hea võimalus õpetada noortele heategevuse tähtsust. Lapsed juhivad oma pealehakkamise ja jooksuga täiskasvanute tähelepanu annetusvõimalustele. Teatejooksuga kogutud annetused lähevad liikumisvõime kaotanud laste ravi heaks Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses.

Järvamaal on viimastel aastatel teatejooks olnud Paide gümnaasiumi staadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles