Sõnnik aitab vähendada küttearveid tuntavalt

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionär Marta Raudver elab Aravetel kortermajas, kus kolm aastat tagasi vahetati ära kõik aknad ja soojustati seinu. Nüüd on tuba alati soe ja remondiks võetud laenu aitab tagasi maksta odavnenud sooja pealt kokku hoitud raha.
Pensionär Marta Raudver elab Aravetel kortermajas, kus kolm aastat tagasi vahetati ära kõik aknad ja soojustati seinu. Nüüd on tuba alati soe ja remondiks võetud laenu aitab tagasi maksta odavnenud sooja pealt kokku hoitud raha. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui veel paar aastat tagasi maksis Aravetel korrusmajades toasooja megavatt-tund peaaegu sada eurot, siis nüüd on see kukkunud 32 protsenti 67 euro peale.

Enam-vähem sama palju on toasoe odavnenud ka Oisus. Mõlemas kohas on märgatav hinnalangus saanud võimalikuks seetõttu, et korrusmajade radiaatorid lähevad soojaks lehmasõnnikul töötava bio­gaasijaama soojusest.

Ambla vallavanem Rait Pihelgas ütles, et septembrist on Aravetel toasooja piirhind koos käibemaksuga 67,50 eurot, 2012. aastal oli see 95,68 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles