Aastaga pool tuhat lehma vähem

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembriga piimakarjapidamise Albu vallas Tõnno talus lõpetav Juta Homin tegi abikaasaga raske otsuse juba kevadel, sest nad tundsid end piimahinna suures languses sedavõrd üksi jäetuna.
Septembriga piimakarjapidamise Albu vallas Tõnno talus lõpetav Juta Homin tegi abikaasaga raske otsuse juba kevadel, sest nad tundsid end piimahinna suures languses sedavõrd üksi jäetuna. Foto: Dmitri Kotjuh

Viimase aastaga on maakonnas ligi pool tuhat lehma vähemaks jäänud, aga Euroopa Liitu astumise algusaastatega võrreldes on maakonnas vähem 124 karja ja üle kolme tuhande lehma.

Sel kuul lõpetab piimakarjakasvatuse 25 aastat koos abikaasaga Albu vallas Tõnno talus lehmi pidanud Juta Homin ja oktoobri algul tema naaber Kalju Pennonen Uustalu talust.

Mõlemad võtsid otsuse vastu juba kevadel. Üle 60aastased Hominid otsustasid, et aitab kannatamisest, kui 50 lehmaga talumajapidamine enam ots otsaga kokku ei tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles